Hurtigere WordPress hjemmeside

I denne artikel, gennemgår jeg de vigtigste elementer indenfor WordPress hastighedsoptimering, for en hurtigere WordPress hjemmeside, og højere PageSpeed Insights score.

1. WordPress Cache

Caching er især vigtig for dine besøgende, der vender retur. Specielt hvis dine sider er statiske, og ikke opdateres med dynamisk indhold jævnligt. På den måde, vil dine tilbagevendende besøgende, indlæse en cached udgave af din side.

Cache

Du kan tilføje cache til din hjemmeside, ved at installere et plugin. Nogle af de bedste cache plugins er WP Rocket, WP Fastest Cache og LiteSpeed Cache (kræver LiteSpeed server). Nogle af disse plugins, tilbyder også sideoptimering i form af HTML, CSS og JS komprimering. De fleste temaer og plugins, gør allerede dette, ved at generere minified udgaver af deres kode. Det kan dog stadig være en god idé at prøve, for at se, om din page size formindskes efter komprimering.

Full Page Caching

hurtigere wordpress hjemmeside

Selvom diverse cache plugins gør det godt, er Full Page Caching gennem CDN dog klart at foretrække. Du kan opnå Full Page Caching gennem en CDN, som Cloudflare, hvilket også i langt de fleste tilfælde giver din side en markant lavere TTFB, og dermed en hurtigere indledende serversvartid. Du kan med fordel teste dit site nu, ved at køre en test på Google’s PageSpeed Insights.

Hvis du ikke har mod på selv at undersøge, hvordan din hjemmeside kan konfigureres med cache, så hjælper jeg gerne med din opsætning. Se mere her.

2. Hvor mange WordPress plugins?

Sørg altid for kun at have installeret de plugins du har brug for. Jo flere plugins, jo mere kode indlæses. Selvom plugins kan være den hurtigste måde, at bygge et WordPress site på, så er det i nogle tilfælde bedre, at finde eller lave egne snippets/kode til at gøre arbejdet for dig. Ofte i de tilfælde, hvor et plugin kan mere end man reelt har behov for.

Deaktiver plugins og scripts på udvalgte sider

Nogle hjemmesider har f.eks. et plugin til at vise deres opslag på sociale medier, og som dermed synkroniserer automatisk på deres hjemmeside. Disse plugins er gode og nemme at sætte op, og skal naturligvis indlæses, på de sider, hvor de bruges. Dog er det ikke altid på alle sider, at man vil vise sine opslag. På alle de sider, hvor dine opslag alligevel ikke vises, er det derfor en god idé at deaktivere scripts og styling som indlæses i disse plugins. Hvis du har behov for hjælp, kan du se mere her.

3. Hvilket WordPress tema?

Når det kommer til god performance, og hurtig indlæsning af din WordPress hjemmeside, så er valg af tema vigtigt. Der findes et hav af WordPress temaer i dag. Mange er gode, og mange er desværre også ringe, når det kommer til WordPress performance. Inden du giver dig i kast med at tema, så sørg altid for at læse anmeldelser og dokumentation – inden du køber det.

Har du behov for sparring omkring valg af tema, eller optimering af nuværende tema, hjælper jeg gerne og tager en uforpligtende snak. Kontakt mig her.

4. Billede- og videooptimering

Billeder og videoer på hjemmesider, fylder ofte rigtig meget. Specielt videoer, som indlæses lokalt på siden. Det har en stor og negativ indvirkning på indlæsningstiden, og dermed også din PageSpeed score og opfyldning af Core Web Vitals.

Det er altid en god idé at komprimere dine billeder på forhånd, men der findes også plugins som, Smush, der kan gøre det automatisk for dig. Smush kan desuden også sørge for Lazy Load af dine billeder, som ikke behøves at blive indlæst med det samme over folden.

Når det kommer til visning af videoer på WordPress hjemmesider, anbefaler jeg at indlejre dem eksternt fra f.eks. YouTube eller Vimeo. Der findes også andre tjenester, som udelukkende er skabt for at streame videoer hurtigst muligt.

5. Hosting

Valg af hostingudbyder, kan være vigtig for hvor hurtigt din hjemmeside indlæses.

Lad dig ikke snyde af billige kampagner, og “store” navne på markedet. De fleste lokker med billige abonnementer og nem opsætning. Hvis du går op i performance på din WordPress side, så sørg altid for at læse uafhængige tests af diverse hostingudbydere – inden du betaler for 1 år frem.

Overvejer du at skifte hostingudbyder/webhotel, kan jeg som forhandler tilbyde en løsning blandt verdens hurtigste og sikreste på markedet. Løsningen er inklusiv CDN gennem Cloudflare Enterprise, og levering af din hjemmeside via Cloudflare Edge.

Jeg tilbyder gerne at kopiere din side over på min løsning, på et midlertidigt domæne, for at du derefter kan teste og sammenligne performance med din nuværende hostingudbyder.

(Billede kilde: https://www.cloudways.com/blog/cloudflare-enterprise-add-on/)

6. Test performance

Har du hastighedsoptimeret din WordPress hjemmeside? Test dine resultater på PageSpeed Insights.

Her kan du se test af Prahinog.dk:

Mobile 100/100:

Desktop 100/100:

Kontakt mig

Har du spørgsmål? Skriv til mig på e-mail, eller gennem formularen. Det er uforpligtende.

PRAHINOG // CVR: 39922592

Cookiepolitik

mark@prahinog.dk